Amikor autómentőt hív ezekre az információkra szüksége lesz a hatékony autómentéshez!

Autómentés, műszaki mentés, Baleseti mentés Budapesten, Pest, Veszprém, Somogy, Zala, Vas, Tolna És Komárom-Esztergom Megyében! Hívjon minket Most!

Hívjon Most! +36 20 396 5792 Hívjon Most! +36 20 396 5792

Amikor autómentőt hív ezekre az információkra szüksége lesz a hatékony autómentéshez!a azt halljuk, hogy autómentés, máris megjelenik a szemünk előtt egy baleset képe, sérültekkel és összetört autókkal riadt autómentős kollégákkal!.

Valóban legtöbbször baleseteknél találkozunk e szakma képviselőivel, mégis ennél összetettebb az ő dolguk. Az biztos, hogy ha autóval közlekedünk, mindenképpen tanácsos elmenteni telefonunkban legalább egy autómentő cég telefonszámát.


Nézzük, végig mely esetekben számíthatunk az autómentő, baleseti mentő, műszaki mentő kollégák segítségére:

 

Baleset:, baleseti mentés: 

sajnos gyakran történik olyan mértékű autós baleset az utakon, amikor egyik, vagy mindegyik gépjármű mozgásképtelenné válik. Ilyenkor van szükség szakemberre és megfelelő autómentő gépjárműre, hogy a tehetetlen gépkocsinkat haza vagy adott esetben a megfelelő szervizbe tudjuk szállítani. Nagyon fontos, hogy a segélyhívásnál pontos információkat szolgáltassunk a segítségünkre siető szakembernek, vagy a hívást felvevő diszpécsernek, a baleset pontos helyéről, mértékéről, az elszállítandó autók számáról, fajtájáról és a sérülés mértékéről. Ha ugyanis nem személyautóról van szó, elképzelhető, hogy speciális autómentő gépjárműre van szükség. Például kamion, vagy autóbusz esetén daruval és csúszó platóval ellátott mentőt kell igénybe vennünk.Az autómentős cégek sok esetben tudnak nekünk segíteni a biztosítós kárrendezés lebonyolításában és megfelelő szervizbe jutással egyaránt.

Autómentés Pest megyében, Veszprém megyében, Somogy megyében és Budapesten is!

Műszaki hiba, műszaki mentés

adódhat olyan helyzet is útközben, amikor bár baleset és ütközés nem történik, mégis mozgásképtelenné válik az autónk. Ebben az esetben is autómentős segítségét kell igénybe venni, hiszen nem képes önállóan eljutni az autószerelőhöz. Egyes cégek az autómentés mellett egyedi szolgáltatásként kisebb helyi javításokat is elvégeznek, így megkímélve a tulajdonost a nagyobb mentési költségektől, illetve lehetővé teszik az útjuk rövid időn belüli folytatását.

Külföldről behozott autó, autószállítás: 

van még egy eset, amikor a legokosabban tesszük, ha autómentős céget bízunk meg a kocsi hazahozatalával. Ezeket az autókat itthon kell majd lepapírozni, forgalomba helyezni, biztosítást kötni és levizsgáztatni.
Amíg ezeken a folyamatokon nem megyünk végig, addig nem is vehet részt a jármű a közúti forgalomban, tehát szükségünk van egy autómentőre, ami haza tudja szállítani nekünk új szerzeményünket.

Amint a fenti példák is mutatják, nem csak a legrosszabb esetben vehetjük igénybe egy autómentős segítségét. Mint ahogy már említettük, e cégek egyre inkább bővítik szolgáltatásaikat, így egy a fővárosban átmulatott éjszaka után is tudnak rajtunk segíteni, ha meggondolatlanul, autóval mentünk bulizni. Ilyenkor sofőrszolgálatot biztosítanak számunkra, hogy magunk is és az autónk is biztonsággal hazajussunk.

Budapesten egy kicsit más a helyzet az autómentés áraknak alakulásával kapcsolatban, mint vidéken.

Általában km árakat határoznak meg a cégek tarifáikban, de helyi szállítás esetén lehet fix összeg is. Mivel a budapesti autómentősöknek a helyi szállítás is elég sok km-re rúghat, így adott esetben egy kialkudott egyedi árral mindenki jobban jár.
Közlekedni muszáj, és nem élhetünk folyamatos aggodalomban, de érdemes felkészülni a váratlan helyzetekre is, legalább információval és pár autómentős telefonszámmal.
Műszaki mentés, baleseti mentés Veszprém, Somogy, Pest megyében és Budapesten! Hivjon minket Most!

Olvass tovább autómentés cikkeket itt! 

Mire vigyázzunk indulás előtt...eről itt olvashat.