Műszaki mentés

Műszaki mentés Budapest, műszaki mentés árak

Műszaki mentés, műszaki mentés Budapest, műszaki mentés árak

Műszaki mentés Budapesten az autópályán!

Az autómentés során potenciálisan a legveszélyesebb utak, amelyeken műszaki hiba elő szokott fordulni. Mivel a segítség kérés itt a legnehezebb, a körülmények itt a legveszélyesebbek, ezért próbálunk segíteni, mi a teendő baleset, vagy műszaki hiba esetén.

Leállósávnak az út szélén külön kijelölt sávot nevezzük, amelyet folyamatos fehér vonal jelöl. A leállósávot csak rendkívüli esetben, és vészhelyzetben használhatják az autósok. A leállósáv az egyik legveszélyesebb hely, semmilyen járműnek nincs ott helye, kivéve a műszaki hiba vagy egyéb ok (pl:rosszullét) miatt leállított autót. Pihenés és haladás céljából nem vehető igénybe.

Ha nincs más lehetőség, nem tud a járművel pihenőhelyen, vagy benzinkútnál megállni, viszont mindenképpen le kell állni az autópályán a leállósávban, érdemes néhány szabályt betartani.

Álljon minél beljebb a leállósávban, hogy a mozgó autóktól minél nagyobb legyen az oldaltávolság. Kapcsolja be a vészvillogót, tegye ki a vészháromszöget kb: 50m-re a gépjármű mögé, hogy jelezze a jármű üzemképtelenségét. Ne feledje, hogy ilyenkor más a reakcióidő, általában 100-130Km /ó a sebességkülönbség. Az időintervallum, hogy leállósávban álló autót idejében észrevegyék, a látási viszonyok romlásával fordítottan nől, azaz minél rosszabbak a látási viszonyok, annál nehezebben veszik észre az út szélén álló járművet.

Ne tartózkodjon még rövid időre sem abban a szelvényben amelyben az autók közlekednek, úgy szálljanak ki az autóból, hogy ne ijesszék meg az elhaladó autósokat. Fontos, hogy ne csak az autót lássák, viseljen láthatósági mellényt. Az autó többi utasa legjobb, ha a szalagkorláton kívül várakozik, ajánlott kiszállni az autóból.

Haladéktalanul vegye fel a kapcsolatot autómentő céggel (hívja telefonszámunkat) ha nincs mobiltelefon, akkor az autópályákon megtalálható segélyhívót használhatja, ehhez induljon el a leállósávban, hamarosan találni fog egy készüléket. Az autómentőnek szüksége lesz a pontos tartózkodási helyre, addig ne hívjon segítséget, ameddig nem derítette ki, hogy pontosan hol tartózkodik.
 
Műszaki mentés Budapest, műszaki mentés árak

Műszaki mentés Budapest, műszaki mentés árak

Híjon minket bizalommal! 

Műszaki mentés