MILYEN ESZKÖZÖKET TARTSUNK AUTÓNKBAN VÉSZ ESETÉRE MINDENKÉPPEN? AUTÓMENTÉS VESZPRÉM MEGYE

Bár reméljük, hogy velünk nem fog előfordulni, hogy bármilyen baleset érne bennünket autónkban, vagy ne adj Isten lerobbanjon az autónk, ennek ellenére nem árt, ha bizonyos eszközök mindig velünk utaznak a járműben, ha útra kelünk. Ilyenkor arra is gondoljunk, előfordulhat, hogy nem is nekünk lesz rá szükségünk, hanem egy másik autós társunknak, akit baleset ért.

Bár nem minősül cserbenhagyásnak, ha egy bajba jutott autó tulajdonosnak nem állunk meg segíteni, de azt tudnunk kell, hogy ilyenkor akár elsősegélynyújtást is elmulaszthatunk, ami viszont már bűncselekménynek minősül. Ezért sokkal célravezetőbb, ha felszereljük autónkat a szükséges holmikkal. A legutóbbi KRESZ módosítás szerint jelenleg már csak kettő tartozék minősül kötelezőnek az autóban:

  • a mentődoboz és az
  • elakadásjelző háromszög.

Bár mindkettő kötelező tartozék, büntetést mégis csak abban az esetben kapunk, ha a fényvisszaverő háromszög hiányzik autónkból. Ez utóbbi ugyanis műszaki tartozéknak számít, ezért hiánya KRESZ szabálysértésnek minősül. A mentődoboz is kötelező, de hiánya nem von magával büntetést.

UGYANAKKOR GONDOLJUNK ARRA, HOGY SEGÍTSÉGÉVEL ELÁLLÍTHATUNK EGY SÚLYOS VÉRZÉST IS, EZÉRT NE EZEN SPÓROLJUNK ÉS GONDOSKODJUNK RÓLA, HOGY A BENNE LÉVŐ KÉSZLET MINDIG HIÁNYTALAN LEGYEN AUTÓNKBAN. AUTÓMENTÉS SOMOGY MEGYE!

BEMUTATUNK UGYANAKKOR NÉHÁNY OLYAN ESZKÖZT, AMI JÓL JÖHET GOND ESETÉN:

  • láthatósági mellény – indokolni felesleges, biztonsági öltözék, amely akár életet is menthet. Sajnos hiánya már követelt emberéletet.
  • vontató kötél – csak egy apró műszaki hiba és máris váratlanul parkolópályára kényszerülünk. Még az is lehet, hogy szerencsénk van és megáll egy segítőkész autós társunk, de hiába, ha egyikünknél sincs vontatókötél. Persze kivételt képez, ha pont egy autószerelőhöz van szerencsénk és tele van az autója szerszámokkal és alkatrészekkel.
  • izzókészlet – bár régebben kötelező volt, ma már nem az. Nem is lenne életszerű, hiszen a mai modernebb autótípusoknál nem is olyan egyszerű egy izzócsere, sokszor csak autószerelő tudja megoldani.
  • indítókábel – természetesen nem kötelező, de azért jó, ha van, annál is inkább, mert nem foglal sok helyet és nagyon jó szolgálatot tehet.
  • tűzoltó készülék – személyautókban nem kötelező, de mivel életet menthet, ha van, ezért melegen ajánljuk.
  • téli hónapokban – jégoldó spray, jégkaparó, kefe.
  • pár darab alapszerszám – kulcs, fogó, csavarhúzó.
  • emelő, pótkerék.

Természetesen fenti eszközöket tudni kell használni is. Hiába van szuper emelőnk, ha nem tudjuk kicserélni a defektes kerekünket. Vagy hiába a bikakábel, ha halványlila fogalmunk sincs a használatáról. Persze van az a szituáció, amikor hiába a sok eszköz, csakis egy autómentő segíthet.

AZ AUTÓMENTÉS VESZPRÉM MEGYÉBEN UGYAN JÓVAL TÖBBE KERÜL, MINT HA HAZAVONTATNÁNK AZ AUTÓNKAT, DE VAN OLYAN HELYZET, HOGY MINDEZ NEM SZÁMÍT ÉS CSAKIS AZ AUTÓMENTÉS JÖHET SZÓBA.

AUTÓMENTÉS BUDAPESTEN ÉS VIDÉKEN EGYARÁNT MŰKÖDNEK PROFI AUTÓMENTŐ CÉGEK, NEM ÁRT, HA ELMENTÜNK EGY-EGY ILYEN CÉG TELEFONSZÁMÁT A TELEFONUNK MEMÓRIÁJÁBA.

TERMÉSZETESEN MÁR AZ IS BIZTONSÁGOT NYÚJTHAT, HA FENTI ESZKÖZÖKKEL FELSZERELJÜK GÉPJÁRMŰVÜNKET, DE A LEGESLEGJOBB, HA ÓVATOSAN VEZETÜNK ÉS NAGY ÍVBEN ELKERÜL BENNÜNKET A BALESET.

AUTÓMENTÉS SOMOGY MEGYE ÉS VESZPRÉM MEGYE TERÜLETÉN KEDVEZŐ ÁRAKON

Autómentésautómentőautómentés Balatonföldvárautómentő Balatonföldvárautómentés Balatonszemesautómentő Balatonszemesautómentés Somogy megyeautómentő Somogy megyeautómentés Zamárdiautómentő Zamárdiműszaki mentésműszaki mentés Balatonszemesműszaki mentés Balatonföldvárműszaki mentés Siófokműszaki mentés Zamárdiműszaki mentés M7-esműszaki mentés M7-es autópályabaleseti mentésbaleseti mentés Balatonszemesbaleseti mentés Balatonföldvárbaleseti mentés Siófokbaleseti mentés Zamárdibaleseti mentés M7-esbaleseti mentés M7-es autópályaautómentés Siófokautómentő Siófok,